Strategiani

Miten "Laventuli laivaa" ohjataan?

Jotta tiedän mitä teen, ja miten teen on tärkeää luoda selkeä suunnitelma jolla päämääriin päästään.

1) Tavoite on että teen kannattavaa liiketoimintaa ja tarkastelen sitä viikko ja kuukausitasolla. Teen korjausliikkeitä tarvittaessa. 

2) Tarkastelen, vievätkö asiakkaideni tekemät ostot yhtiötä siihen suuntaan johon haluan sen menevän. 

3) Minulla on kolme henkilökohtaista päätavoitetta, jotka ovat linjassa yritykseni pyrkimysten kanssa. Tavoitteet on määritelty niin yksiselitteisesti että niitä on yksinkertaista arvioida arjessa.

4) Olen taitava skenaarioiden luoja ja hyödynnän tätä ominaisuuttani useamman vuoden strategisessa suunnittelussani. Näin Laventuli Oy on valmiimpi yllättävissä tilanteissa. On tärkeää osata hahmottaa ja arvioida tulevaisuutta joka kehittyy tiettyjen tapahtumien, muutosajureiden tai epävarmuustekijöiden seurauksena. Kysyn: " Mitkä asiat vaikuttavat nykyiseen toimialaani nyt ja mahdollisesti myöhemmin" . En kuitenkaan elä uskossa, että nuo skenaariot tulevat todella tapahtumaan, kyse on vain avoimin mielin spekuloinnista ja valmistautumisesta. Muutos on lähtökohtaisesti aina hyvä asia. Fakta on, että tulevaisuutta ei voi elää tässä hetkessä. 

5) Tekemäni strategia on dynaaminen. Sitä tarkastellaan mm. aina yhtiön kokouksissa, ja siihen voidaan tehdä harkittuja tarvittavia muutoksia.

6) Asioiden äärelle pysähdytään. Strategista suunnittelua ei koskaan tehdä hätiköiden, eikä stressaantuneessa mielentilassa. 

7) Laventuli Oy:n tilaa arvioidaan erityisellä omalla terveysmittarilla. Olen kehittänyt oman uniikin kuukausittaisen auditointimenetelmän jossa on asetettu tietyt raja-arvot jonka perusteella kaikkien on helppoa ymmärtää yrityksen tilaa ja saada siitä kokonaiskuva. Näin toimimalla on helppo aloittaa myös tarvittavat selkeät toimenpiteet, ja tukitoimet.

8)Strategiasuunnitteluani ohjaa vahvasti asiakkaan näkökulma ja asiakkaan tarpeen täyttäminen eri tavoin. En kilpaile alalla muiden kanssa vaan työskentelen luovuudesta käsin, joten on selvää että strategia pohjautuu siihen, että luon jotakin uutta, ja ennenkokematonta ( tarkoittaa käytännössä sitä että asiat ja ideat luodaan "Minuudesta" käsin ).

9) Heikkojen signaalien havainnoiminen on osa omaa kykyäni aistia ja erottaa pieniäkin yksityiskohtia kokonaiskuvassa. Tiedän että tästä on iso hyöty ja se luo mahdollisuuden esimerkiksi tulevien megatrendien osalta.

Kiinnostaisiko sinua keskustella luottamuksellisesti yritykseesi liittyen kanssani? Tarjoan mielelläni oman näkemykseni ja osaamiseni käyttöösi. Kysy lisää alta löytyvällä yhteydenottolomakkeella. Suoritan myös kaupanalan kokemukseeni perustuvaa asiakaspolkuvierailua.

Tilaa konsultointipalveluni

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otan sinuun yhteyttä.


Konsultointipalveluni

Yrityksen yleisluontoinen sparrailu

Alv 0%

alk. 39€/h

Täsmä sparraus, esim. liikeidean kirkastaminen jne.

Alv. 0%

alk. 49€/h

Myymäläsi havainnointipalvelu, esimerkiksi asiakaspolkuvierailu verkkokaupassa tai kivijalassa.

Alv. 0%

 


alk. 29€/30min

Hintoihin lisätään mahdolliset matkakulut tai kilometrikulut 0,30snt/km ( 11/2022)